Veel verschillende soorten planten van eigen kweek 

We hebben een ruim assortiment vaste planten en kruiden

Ons aanbod bevat veel verschillende varianten uit diverse soortgroepen.

Denk aan Delphinium, Epimedium, Helenium, Lavendula, Mentha, Origanum, Sedum, Salvia, Rosmarinus e.a.

Een groot deel van ons aanbod vindt u niet in de tuincentra omdat vermeerdering en opkweek hiervan lastig is. Dankzij onze mogelijkheden, de kleine schaal waarop we werken én het feit dat we deze moeilijkheidsgraad juist als plezierig ervaren, kunnen wij deze varianten wel aanbieden. 

Veel van onze planten komen uit mediterrane landen. Zoals bijvoorbeeld Lavendel, Salvia’s, Cistusrozen en meer. Verschillende planten met mooie en diverse eigenschappen: uitbundige en lange bloeiperioden, kenmerkende geuren en exotische bladvormen. 

Lavendel

Van Lavendel hebben we in diverse kleuren op voorraad. Van bijzonder donkerpaars tot lieflijk zachtblauw. Het is een heerlijk geurende plant met veel beschikbare nectar. Daardoor trekt het vlinders, bijen en hommels aan. Lavendel is een makkelijk te onderhouden plant, die ook nog eens goed droogtebestendig is. 

 

Salvia’s

Ook verkopen we Salvia’s. Bijvoorbeeld de Salvia Microphylla, beter bekend onder de mooie naam ‘Hot lips’. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is ze winterhard en kan ze temperaturen tot -12° met gemak aan. 

Salvia bloeit tot zeker 5 maanden achter elkaar. 

 

Schaduwplanten

Naast zonaanbiddende planten hebben we ook een ruim assortiment schaduwplanten. Enkele voorbeelden hiervan zijn Epimedum, Elfenbloem en Salomonszegel. De bloei is vaak ingetogen en subtiel. Schaduwplanten hebben vaak naast mooie bloemen ook kenmerkend fraai blad. 

 

Kruiden

Ook voor kruiden bent u bij ons op het goede adres. 

Uit eigen kweek verkopen we Mentha, Origanum, Rosmarinus, Thymus en vele andere soorten.